MAF

Møns amatørgeologiske forening

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/7/7/geomaf.dk/httpd.www/templates/geomaf2018_12/functions.php on line 199

Velkommen til MAF i 2022.

På denne side vil der blive vist de kommende arrangementer. Vi vælger i år at planlægge længere tid i forvejen, selvfølgelig med risiko for at der kan ske ændringer. 

Klubaften, fredag, den 7. januar kl. 18.30 i Foreningernes Hus. Der fortælles og vises billeder fra Stenvennernes tur til Nordjyllands kalk og kridtlokaliteter. Der serveres kaffe og kage. Medbring gerne dine seneste fund til bestemmelse og beundring. AFLYST: 

Grundet coronasituationen er klubaftenen aflyst, men erstattes af en tur til Jydelejet og Klinten dagen efter: Lørdag, den 8. januar.

Vi mødes kl. 10.00 på P-pladsen ved Hunosøgård, Langebjergvej 1, 4791 Borre. Vi tager turen gennem Jydelejet og trappen ned på stranden, hvor vi skal se resterne af Store Taler skredet fra 2007 og vi går  nordpå langs Slotsgavlene. Ingen tilmelding. Gæster er velkomne. Medbring (varmt) drikke og madpakke og evt noget at sidde tørt på. Påklædning (varmt) efter vejret, og vind og vandtæt jakke. Ved tvivlsspørgsmål, så kontakt formanden på 2467 1920.

 

Klubaften, fredag, den 4. februar, kl. 18.30 i Foreningernes Hus. Grundet corona situationen AFLYST.

I stedet tager vi på tur søndag, den 6. februar til Møns Fyr. Vi mødes kl. 10.00 på P-pladsen for enden af Fyrvej, 4791 Borre. Vi tager på strandtur og går nordpå mod Gråryg trappen og går enten samme vej tilbage eller tager trappen op. Ingen tilmelding. Gæster er velkomne. Medbring (varmt) drikke og madpakke og evt noget at sidde på. Varm påklædning efter vejret, og vind- og vandtæt jakke. Er der spørgsmål, så kontakt formanden på 2467 1920.

 

Næste Klubaften er fredag, den 4. marts, (kl. 18.30) NB ny tid kl.18.00 i Foreningernes Hus. Er afholdt.

Vi ser på de nyeste bøger og der er lidt faglig underholdning. Sidste års manglende nummer af Raslestenen er nu udgivet og udleveres ved arrangementer eller omdeles / sendes.

Billeder fra Stenvennernes Tur til Nordjyllands kridt og kalklokaliteteter udskydes til generalforsamlingen.

Der serveres kaffe og kage. Medbring gerne dine fund

 

Generalforsamling. Der afholdes generalforsamling i Foreningernes Hus, Lørdag, den 26. marts kl. 12.00. Er afholdt.

Som sædvanlig serveres smørrebrød og drikkevarer. Ønsker du at deltage i spisning, skal der tilmeldes på 2467 1920, senest torsdag, den 24. marts. Indkaldelse med dagsorden fremsendes på mail senere, sammen med kontingentopkrævningen.

Lørdag, den 30. april, kl. 10.00. Tur med Trilobiten til Geocenter Faxe og Faxe ladeplads. Er afholdt.

Nærmere oplysninger fremkommer senere. Tilmelding.

Tirsdag, den 3. maj, kl. 10.00. Tur med Trilobiten til stranden ved Næsgård. Mødested er Gl. Færgevej ved fyret. Er afholdt. Tilmelding.

Lørdag, den 25. juni. "Kør selv/med" tur til Gram Lergrav og Museum. Endagstur, hvor vi regner med at få en guidet rundvisning. Også her tilmelding, men giv gerne besked om du regner med at ville med. Er afholdt.

Tirsdag, den 7. juni, kl. 10.00  Strandtur med Trilobiten til Klodskov Strandvej. Mødested i svinger ved Klodskov strandvej 2, 4800. Tilmelding. Er afholdt.

I juli holder vi sommerferie.

Efter sommerferien:

Torsdag, den 11. august. Geopølseaften, kl. 18.00 på Vestmøn, afholdes igen hos Jens på Lusmosevej 29, 4792 Askeby.
Tilmelding til formanden senest tirsdag, den 9. august på 2467 1920, gerne SMS.
 
Søndag, den 28. august. Strandtur fra Liselund til Pomle Rende kl. 10.00. Offentlig tur under Vandrefestival 2022.
Mødested P-pladsen ved Liselund slotspark. Langebjergvej 4, 4791 Borre.
Vi tager trappen til stranden og går til pomle Rende, en tur på ca. 2,5 km og det samme tilbage igen. Eller man kan vælge at tage tilbage gennem skoven.
Ingen tilmelding. Husk madpakke og drikkelse. Turen er undervejs udfordrende, med trapper, strandvolde og væltede træer.
Undervejs fortælles om geologien, vises eksempler på forsteninger og der fortælles om seværdighederne på ture.
Ved højvande eller østenstorm kan det blive nødvendig at omlægge turen, ligesom i 2021, dog vil det blive en anden rute.
 
Lørdag-Søndag, den 10-11 september, kl. 10-18/17. Stenmessen København. Rødovrehallen, Rødovreparkvej 425, 2610 Rødovre
 
Søndag, den 18. september. Ren Natur ved Råbylille strand og Råbyoved skoven kl. 10.00
Mødested P-pladsen ved stranden ved Bundgarnet 43, 4780 Stege.
Tag gerne venner og børn med. Der vil også være lidt guf til børnene.
Vi starter med lidt brød og drikkelse, hvorefter ruterne fordeles. Vi holder fælles afslutning på Møn Is, hvis der er åbent.
Tilmelding til formanden af hensyn til indkøb, senest tirsdag den 13. september på 2467 1920, gerne SMS.
 
Lørdag, den 1. oktober. Tur til Karlstrup kalkgrav kl. 10.00
Mødested P-pladsen ved Silovej, 2690 Karlslunde (150 m fra rundkørslen)
Nedlagt kalkgrav hvor skrivekridtet ligger under vandoverfladen, men skrænterne er fra Danien, som er rig på fossiler
Husk madpakke og drikkelse. Tilmelding til formanden på 2467 1920, senest torsdag, den 29. september. Fælleskørsel fra Møn kan arrangeres.
NB. I tilfælde af regn er kalkgraven meget glat hvorfor turen udskydes til Søndag, den 30. oktober.
 
Søndag, den 16. oktober. Tur til Marienborg stenen og istidslandskabet ved Røddinge og Askeby Sø kl.10.00. Offentlig tur.
Mødested P-pladsen ved nordlige hjørne af skoven ved Marienborgvej. Fra Damsholte kører du ad Marienborgvej mod St.Lind, forbi avlsbygningerne og hvor skoven slutter ligger P-pladsen på din venstre hånd.
Turen går gennem skoven, Gl. Dyrehave til Marienborgstenen ved Sølbjergvej 9, 4780, hvor vi skal høre om stenen, der blev fritlagt i 2020.
Turen går videre langs Røddinge Sø til Lerbæk Bakker og rundt til Gl. Dyrehave skoven, hvor vi går gennem denne til P-pladsen. Turen kan afkortes ved at man undlader at gå til Lerbæk Bakker. Undervejs høres om istidslandskabet og afvandingen af søerne, samt andre kulturspor.
Ingen tilmelding. (I tilfælde af jagt, kan turen blive omlagt.)
 
Søndag, den 30. oktober. Alternativ dato for tur til Karlstrup Kalkgrav, hvis turen, den 1. oktober udsættes.
 
En dag i november: Alt efter vejret kan der blive en strandtur.
 
Fredag, den 2. december. Evt. klubaften i Foreningernes Hus. Kan blive aflyst/udsat, hvis Hamburg Stenmessen gennemføres. Kan evt blive erstattet af strandtur. Nærmere følger.
 
Lørdag, den 3. december. Tur til Hamburg Stenmessen. Nærmere oplysninger, når vi kommer nærmere turen.

Efterår med Trilobiten:

August/ september. Evt tur med Trilobiten til Stevns Kridtbrud

August/ september. Tur til Sorte Geomuseum i gedser. Vi forsøger at få en guide.

Trilobiten planlægger Studiemøder kl. 10.00, tirsdag, den 6. september, tirsdag, den 4. oktober og tirsdag, den 1. november