MAF

Møns amatørgeologiske forening

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/7/7/geomaf.dk/httpd.www/templates/geomaf2018_12/functions.php on line 199

HER KAN DU SE HVAD MAF HAVDE AF ARRANGEMENTER I 2019:

Program forår og sommer 2019. Venskabsklubben Trilobitens ture markeret med rød skrift.

Indmelding Her

Find næste arrangement nede på siden:

Klubaften torsdag, den 7. februar, kl. 18.30

Vi mødes i foreningernes hus. Medbring sten og fossisiler til bestemmelse og beundring.

Foredrag. Vi fortsætter med at høre om den historiske geologi, hvor vi er nået til  Den palæozoiske fauna. Den store ordovisiske biodiversitets hændelse, hvor livet manfoldiggøres hastigt gennem Ordovicium for ca. 470 til 450 mio år siden.

Der serveres kaffe og kage. Gæster er velkomne.

 

Klubaften torsdag, den 7. marts kl. 18.30

Vi mødes til vintererens næstsidste klubaften i foreningernes hus. Medbring sten og fossisiler til bestemmelse og beundring.

Foredrag. Vi fortsætter med at høre om den historiske geologi, hvor vi er nået til Den palæozoiske fauna. Livet efter Ordovicium, hvor udviklingen gennnem Silur, Devon, Carbon og Perm gennemgås frem til den store masseuddøen mellem Perm og Trias, for ca. 252 mio. år siden

Der serveres kaffe og kage. Gæster er velkomne.

 

Generalforsamling, lørdag, den 23. marts.

Vi mødes i foreningernes hus kl 13.00. Der serveres lidt smørrebrød. Der er tilmelding til spisning senest tirsdag, den 19. marts til kassereren eller til formanden.

Vi begynder med et fagligt indslag fra Geolog BO Rasmusen fra Geomuseum Faxe. Alle er velkomne til at komme og høre.

Forslag til generalforsamlingen skal være fremsendt til bestyrelsen inden 14 dage før afholdelsen.

 

 

Klubmøde torsdag, den 11. april, kl. 18.30

Vinterens sidste klubmøde er en uge senere end planlagt. 

Vi afslutter møderækken om Historisk Geologi. Medbring gerne sten og fossiler til bestemmelse og beundring.

Der er kaffe og kage. Gæster er velkomne.

Lørdag, den 27. april. Kl. 10.00. Tur med Trilobiten til Farø og Bogø Fyr.

Forårets første tur er med Trilobiten til Bogø. Tilmelding til formanden.

 

Lørdag, den 4. maj kl. 11.00. Tur til Smykkemuseet og strandtur

Mødested Hjørnet 6, 4792 Askeby. Vi får en guidet tur af indehaveren Hans Walter Krisel. Museet er et skatkammer af fossiler, mineraler, sten, smykker, rav, flinteværktøj, skålsten og masser af historier.

Der er mulighed for at nyde sin medbragte kaffe. Efterfølgende tager vi en tur til stranden, som afhængig af vejret kan være Fanefjord Skov, Vindebæk eller Hårbølle.

Søndag, den 19. maj. Kl. 10.00. Trilobiten har tur til Hans-Henrik Meyer,s museum Jordens Indre og efterfølgende tur til Svinø strand. Mødested er Sterkelsvej 18, 4700 Næstved. Tilmelding til formanden

 

Søndag, den 26. maj kl. 10.00. Tur til Møns Klint

Den årlige tur til klinten går igen til Sydøst stranden, hvor vi mødes på P-pladsen ved Møns Fyr og tager stien til stranden, hvor vi passerer klintepartierne Ørekulen, Jættebrink, Hvidskud til vi når Stejlebjergene og Gråryg.

Der er gode fundmuligheder i nedfaldne kridtblokke og der er ingen trapper til strande, så alle kan deltage. Medbring madpakke , drikkelse og påklædning efter dagens vejr.

Lørdag, den 15. juni. Kl. 10.00. Tur til Damsholte Observatorium. Vi får en guidet tur på observatoriet, hvor vi hører historien og ser stjernekikkerten. Der er mulighed for at nyde sin medbragte kaffe på stedet.

Efterfølgende strandtur planlagt til til Hjelm bugt. Endelig lokalitet besluttes på dagen alt efter vejret.

 

Lørdag, den 22. juni. Kl. 10.00. Tur med Trilobitentil Faxe Kalkbrud. Mødested for enden af Stationsvej, 4640 Faxe. Vi skal en tur i brudet og finde fossiler. Ved høj sol husk solcreme, evt. solbriller og rigelig drikkelse.

Lørdag, den 6. juli. Kl. 11.00. Tur til stranden ved Korselitze Østerskov

Vi mødes ved P-pladsen i svinget ved Næsgård, lige efter hvor der er vej til venstre (Gammel færgevej). Næsgårds adresse er bringserevej 2, 4850 Stubbekøbing.

Fra P-pladen går vi af skov- og markveje til stranden, hvor vi skal gå lidt nordpå for at komme på stranden. Vi går sydpå ad stranden til vi når lejrskolen i Østerskoven. Her kan vi gå op og tage sti og markvej tilbage. Det er erosionskyst med fin stenstrand, så mulighed for gode fund. Turens længde er ca 4 km. Husk madpakke, drikkelse og måske badetøjet. Tilmelding ikke nødvendig. Mulighed for samkørsel.

Torsdag, den 15. august. Kl. 18.00. Geopølseaften.

Vi mødes igen hos Lis Simonsen, Hjelm Kobbel 10, 4780 Stege, som lægger hus og have til og vi griller pølser til sultne MAFere og Trilobiter.

Vi fortæller røverhistorier, møder nye og gamle venner og har en hyggelig aften. Tag gerne årets fund med til beundring. Tilmelding til kasserer eller formanden.

Lørdag, den 17. august. Kl. 10.00. Vandretur til Knudshoved Odde 

Se under fanen vandreture

Ultimo august/september. Planlagt stjernetur på Damsholte Observatorie. Der indkaldes med kort varsel, da det skal være klart vejr før der er åbent.

Mandag, den 2. september - torsdag, den 5. september. Tur til Bornholm. Vi skal til Bornholm og se og høre om den spændende geologi. Vi indkvarteres i lejet hus og udgifter til turen deles ligeligt mellem deltagerne. Vi prøver at få en guide til at vise nogen af de geologiske steder, men vi skal med sikkerhed på NaturBornholm. Det lokale oplevelsescenter. Her kan du i nærheden stå med benene placeret i hver sin geologiske periode.

Er du interesseret i at deltage, så kontakt formanden. (NB. Det er ved at være sidste udkald). Der kan være mulighed for at forlænge opholdet på egen hånd.

 KOMMENDE ARRANGEMENTER: 

Lørdag-søndag, den 21-22. september. Geologiens dage i samarbejde med Geocenter Møns klint.

Lørdag den 21. september. Kl. 11.00 til 14.00 er der en guidet tur langs Møns klint fra Geocenteret til Røde Udfaldtrappen

Vi følger klintepartierne fra Maglevandspynten ved Geocenteret over Dronningestolen, Forchhammers Pynt og Vitmunds Nakke. Undervejs hører vi om naturen, sten, fossiler og om klintens og dens dannelse. Vi finder vættelys og andre fossiler på stranden og du kan få bestemt dine fund.
Turen tilbage kan ske ad stranden eller gennem bakkerne i klinteskoven. Turens længde er godt 3 km og vi skal op og ned af trapperne.
Mødested: Receptionen på Geocenter Møns Klint. Stengårdsvej 8, 4791 Borre. Turene er gratis

Søndag den 22. september. Tur med Trilobiten til Sortsø ved Farøbroen. Åben tur i forbindelse med Geologiens dage. Mødested på hjørnet af Sortsøvej og Bøgevænget. Ca. ved Sortsøvej 64, 4850 Stubbekøbing 

 

Oktober. Fossilernes dag på Faxe Geomuseum

Lørdag, den 19. oktober, Kl. 11.00. Fossilernes dag i Geomuseum Faxe. Kom og se hvad lokale amatørgeologiske foreninger og amatørgeologer kan vise af spændende fund. Normal entre.

Har du noget du vil have udstillet eller vil du deltage på standen, så kontakt formanden. 

November. Evt. foredrag med Trilobiten.

 

Under planlægning:

Eftersommer/efterår. Tur til Bornholm

Efterår. Påtænkt offentlig tur med kommunens naturvejleder.

Månedens vandretur:

- Vandrefestival. Der laves en tur til Knudshoved odde.